DEL

Nikkulaat Jeremiassen og Aqqalu Jerimiassen har af forskellige årsager ikke længere Demokraatits tillid. De bør trække sig fra deres poster omgående. Alternativt bør Formanden for Naalakkersuisut afskedige dem.

Hos Demokraatit er det sådan, at et medlem af et udvalg i Inatsisartut agerer på vegne af partiet. Når vores medlem i Fiskeriudvalget Steen Lynge erklærer, at han ikke længere har tillid til Naalakkersuisoq for Fiskeri, så taler han på vegne af hele partiet.

Helt kort er sagen, at Nikkulaat Jeremiassen i flere tilfælde er kommet med modsatrettede udmeldinger i forhold til overudnyttelse eller bæredygtighed i dele af hellefiskfiskeriet. Det nytter ikke noget. Inatsisartutmedlemmerne og offentligheden har krav på, at ethvert medlem af Naalakkersuisut taler sandt. Længere er den sådan set ikke.

Med hensyn til Aqqalu Jerimiassen så tager vi fra Demokraatit meget klart afstand fra hans udtalelser om, at han ikke tror på, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Udtalelsen bunder i tro frem for videnskabelige fakta og er potentielt skadelig for vort lands internationale omdømme. Forklaringen om, at det er en privat udtalelse har vi intet til overs for. Når man er Naalakkersuisoq, så er man det døgnet rundt. Sådan er det. Det er et job, der er pålagt én 24/7, og det skal og bør man vide, når man påtager sig så stort et ansvar som Naalakkersuisoq.

På ovenstående baggrund skal vi gøre det krystalklart, at vi ikke længere har tillid til hverken Nikkulaat Jeremiassen eller Aqqalu Jerimiassen. Begge bør omgående træde tilbage. Demokraatit finder de nævnte medlemmer af Naalakkersuisut uegnede til at besidde deres betroede stillinger. Det handler om vort land, vores troværdighed og vores fremtid – og ingen af delene ser vi med de to på posterne.

Det eneste værdige er, at de begge indgiver deres afskedsbegæringer til Formanden for Naalakkersuisut uden yderligere forsinkelser.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Inatsisartutmedlem for Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt