DEL

IA’s næstformand Aqqaloaq B. Egede skriver i en pressemeddelelse, at vi fra Demokraatit er bange for at tage ansvar. Til det kan jeg bare sige, at de politiske resultaterne siden Inatsisartutvalget sådan set taler for sig selv, men jeg vil da gerne benytte lejligheden til at nævne blot nogle af dem.

I 2018 var der kun et Inatsisartutvalg. Det skyldes udelukkende, at Demokraatit tog ansvar, da IA stak halen mellem benene og flygtede i håb om at kunne erobre posten som formand for Naalakkersuisut. Den gik som bekendt ikke.

Vi fra Demokraatit vurderede, at det ville være skidt for landet at blive kastet ud i endnu et Inatsisartutvalg. Derfor indgik vi en aftale med koalitionen om at være støtteparti. Det betyder naturligvis, at vi kræver at få indflydelse på den førte politik. Det har vi fået, og samarbejdet med koalitionen foregår med dialog og med gensidig respekt. Og det betyder, at vi fra Demokraatit får gennemført en række mærkesager.

Ændringerne af alkoholloven er blot et eksempel. Anlæggelsen af de nye lufthavne i Ilulissat, Qaqortoq og Nuuk er et andet. Effektiviseringerne i den offentlige administration er et tredje. Og den planlagte sænkning af selskabsskatten er et fjerde. Det er blot nogle af eksemplerne.

Sagt anderledes, så er det vores klare vurdering, at vi får mest mulig indflydelse ved at agere støtteparti. Det er muligt, at man som IA’er kun kan få indflydelse ved at sidde og hygge sig i en dyr ministerbil med en høj løn, men der er vi fra Demokraatit anderledes. Vi går ikke op i den slags. Vi går op i at skabe det bedst mulige samfund ved at føre den bedst mulige politik. Og det arbejder vi for dag ud og dag ind. Og det er at tage ansvar – det er for befolkningen vi arbejder og ikke for egen vindings skyld.

Da Partii Naleraq forlod koalitionen var det tydeligt for os i Demokraatit, at IA’s eneste mål var at komme til at sidde på posten som formand for Naalakkersuisut; enten ved at danne en koalition uden om Siumut eller ved at vinde et Inatsisartutvalg i utide. Det kalder jeg ikke ansvarlighed – det kalder jeg at gå efter magten for magtens skyld.

Hos Demokraatit er vi anderledes og arbejder anderledes. Vi går efter at skabe politiske resultater og på at gennemføre vores politik. Og det kommer vi til at fortsætte med uanset hvilke tanker IA’s næstformand render rundt og gør sig.

Men jeg kan love IA, at vi konstant evaluerer vores samarbejde med koalitionen, og at vi hele tiden er opmærksomme på at omsætte vores støtte til politiske resultater.

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Politisk Næstformand og Medlem af Inatsisartut

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt