DEL

Her i landet er det altså sådan, at det er politikerne, der bestemmer. Dette burde være åbenlyst, men det er det åbenbart ikke i Departementet for Sundhed. Jeg skal på det kraftigste understrege, at vi fra Demokraatit på ingen måde vil finde os i, at et departement tilsidesætter klare beslutninger fra Inatsisartut.

Demokraatit konstaterer, at Naalakkersuisut har sendt et forslag om ændringer af alkoholloven i høring. Størstedelen af dette forslag er helt i tråd med de beslutninger som Demokraatit fik Inatsisartuts opbakning til på Efterårssamlingen 2018.

Men det er ikke godt nok, at det kun er størstedelen af forslagene, der er imødekommet. Når Inatsisartut beslutter noget, så skal Naalakkersuisut følge denne beslutning. Og departementer skal ikke på egen hånd gå imod de politiske intentioner i et forslag. Det er udemokratisk og helt i strid med den måde, vi normalt samarbejder på i vores politiske system.

Det konkrete problem her handler om reklameforbuddet mod alkoholiske drikke. Her argumenterer Demokraatit meget klart for, hvorfor reklameforbuddet er en dårlig idé. Dette nyder opbakning i Inatsisartut.

Det er derfor direkte chokerende, at Departementet for Sundhed har sendt et lovforslag i høring, hvor man mener, at det er i overensstemmelse med Inatsisartuts beslutning, at man kan nøjes med, at virksomheder gives tilladelse til at reklamere for alkoholprodukter i lukkede internetfora på egne hjemmesider. Denne tolkning fra Departementet for Sundhed er på ingen måde i overensstemmelse med de politiske intentioner, der klart fremgår af forslaget.

Denne del af lovforslaget er uforskammet over for mig som forslagsstiller og over for Inatsisartut som lovgiver.

Jeg skal understrege, at Naalakkersuisut på ingen som helst måde skal bruge denne pressemeddelelse til at forsinke og forhale det samlede ændringsforslag. Ændringerne skal vedtages på den kommende forårssamling, så vi kan tage et lille skridt mod mere frihed og selvbestemmelse til befolkningen.

Men jeg kan forsikre Naalakkersuisut for, at det vil få alvorlige konsekvenser såfremt man fastholder sin udemokratiske tolkning af den del af forslaget der omhandler en ophævelse af reklameforbuddet.

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Medlem af Inatsisartut.

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt