DEL

Naalakkersuisut har netop forhøjet kvoterne for narhvaler i Melvillebugten og Diskobugten med hver 20 narhvaler.

Et enigt udvalg skrev et åbent brev til Naalakkersuisut om at i samarbejde med KNAPK at vurdere muligheder for at lave omfordeling af restkvoter for nar- og hvidhvaler i Nordgrønland, og om nødvendigt at hæve kvoterne. Så fangernes økonomiske vanskeligheder kan afhjælpes. Demokraterne var og er enige i denne opfordring. Heldigvis har Naalakkersuisut lyttet til denne opfordring og hævet kvoterne.

Fangerne i Nordgrønland har gennem mange måneder meldt, at der var mange narhvaler i grønlandske farvande. Det samme har fangerne i Østgrønland gennem længere tid også sagt.

Naalakkersuisut skal lytte mere til fangerne før fastsættelsen af kvoterne. Samtidig undrer det Demokraterne, at Naalakkersuisut oprindelig har fastsat kvoten for Diskobugten under det af biologerne anbefalede 97 og sat kvoten til 85.

Naalakkersuisut skal kæmpe hårdere når det forhandler kvoterettigheder til landet. Det er vigtigt, at fangernes rettigheder beskyttes bedre ved at inddrage fangernes viden og dokumentere dette i samarbejde med biologerne. Derfor skal Demokraterne endnu engang opfordre Naalakkersuisut til at styrke samarbejde mellem fangerne og biologerne i fremtiden.

Som nævnt ovenfor, så har fangerne i Østgrønland også konstateret, at der er langt flere narhvaler, end hvad der lægges til grund for kvoterne, hvorfor de også ønsker højere kvoter. Demokraterne skal opfordre Naalakkersuisut at i samarbejde med KNAPK at vurdere forholdende i Østgrønland med det formål at også at hæve kvoterne i øst.

 

Steen Lynge,
Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt