Siden valgets afslutning har vi siddet til koalitionsforhandlinger med Siumut. Forhandlingerne har været præget af åbenhed, gensidig respekt og tillid fra begge partere. Fra Demokraternes side har vi ligeledes været meget åbne angående vores forhandlinger med Siumut, da vi syntes det er på sin plads at borgerne i landet ved hvad der sker.

Vi er i dag kommet til den konklusion, at vi ikke kan se os selv som en del af det kommende koalition og i Naalakkersuisut. Der har været nogle politiske emner, som vi ikke kan gå på kompromis med, som vi også sagde fra start af. På den baggrund har vi i dag meddelt Kim Kielsen, at vi trækker os fra forhandlingerne, og har i samme ombæring meddelt, at vi ønsker Siumut held og lykke med forhandlingerne med de andre partier.

Vi vil fra Demokraatit i den kommende valgperiode konstruktivt gå ind og føre pragmatisk og realistisk betonet socialliberal politik. Vi vil derfor til enhver tid bakke op om initiativer der vil gavne vores land og samfund. Vi har derfor også meddelt at vi ønsker et konstruktivt samarbejde den næste valgperiode, selvom vi ikke sidder i koalitionen mener vi det er vigtigt at vise samarbejdsvillighed, da vi altid kan blive enige på flere forskellige politiske emner.

De punkter vi ikke kunne gå på kompromis på, som vi har sagt fra starten af er bl.a. sænkelse af person- og selskabskatter, nedlæggelse af forfatningskommissionen, samt uddannelsesområdet, hvor vi ikke kunne få vores politik udført, som baserer sig på kvalitet og faglighed. Derudover har vi stået fast på, at pædagogernes lønforhold skulle forbedres, hvilket heller ikke kunne realiseres med Siumut for bordenden.

Vi glæder os til at starte arbejdet op i Inatsisartut og venter nu på at en dato fastsættes til samlingen. Vi glæder os til at komme i gang, vi glæder os til samarbejdet og til endnu en gang at arbejde for den grønlandske befolkning.

Mvh
Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt