DEL

Demokraterne lovede i valgkampen, at vi ville kæmpe for at ændre den nye alkohollov. Vi er nu så langt fremme i arbejdet, at vi kan afsløre, at vi til Efterårssamlingen 2018 vil fremsætte fire forslag til ændringer, der alle har det til fælles, at de vil skabe en mere frihedsorienteret og mere liberal alkohollov til glæde for borgere og erhvervsliv.

Allerede under Inatsisartuts debat om den nye alkohollov pegede vi fra Demokraterne på en række uhensigtsmæssigheder, der gjorde, at vi ikke kunne støtte loven. Disse områder fremhævede vi igen flere gange i løbet af forårets valgkamp. Det kredsede primært om disse fire emner:

1. Vi vil ikke have afskærmning
2. Vi vil ikke have reklameforbud
3. Unge mennesker under 18 år skal have lov til at gå på café efter klokken 20
4. Åbningstider for salg af alkohol skal følge de almindelige åbningstider

Siden valget har vi arbejdet intenst med at undersøge disse emner, og vi har nu besluttet at fremsætte dem som forslag til Inatsisartut. Det er vores håb, at Naalakkersuisut og de øvrige partier er enige med os i, at loven er uhensigtsmæssig, hvad angår disse ting, og vi håber derfor på opbakning til vores forslag.

Demokraterne betragter den nuværende alkohollov som et anslag mod den personlige frihed og mod befolkningens ret til at styre deres eget liv. Derfor ønsker vi, at den bliver ændret, og derfor ønsker vi allerede at fremsætte forslag herom til Efterårssamlingen.

De endelige forslag vil naturligvis blive fremsendt til Inatsisartut inden fristdagen for forslag som er den 24. august.

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt