Nyheder

Nivi Olsen: Nej – vi skal da ikke have vederlag

Nivi Olsen: Nej – vi skal da ikke have vederlag

Author: Demokraatit/27. november 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
5.0

Da vi i Inatsisartut nedsatte Forfatningskommissionen fremgik det meget klart, at medlemmerne heraf ikke skulle have vederlag. Det holder Demokraterne naturligvis fast i.

For Demokraterne er det egentlig lidt underligt at følge debatten om, hvorvidt medlemmerne af Forfatningskommissionen skal have vederlag. Selvfølgelig skal de/vi ikke det.

For det første er samtlige medlemmer af Forfatningskommissionen medlemmer af Inatsisartut, hvor vi jo i forvejen får vederlag. Hvis et enkelt eller flere medlemmer synes, at arbejdsbyrden er for stor, så står det jo vedkommende frit for at overlade sin plads i kommissionen til en anden.

For det andet står der meget klart i Forfatningskommissionens kommissorium, at medlemmerne af kommissionen ikke skal have vederlag. Teksten lyder sådan her:

”Kommissionens medlemmer modtager ikke vederlag, ud over Inatsisartut-vederlaget. Kommissionsmedlemmer, som ikke modtager Inatsisartutvederlag (eller eventuel eftervederlag) vil heller ikke modtage vederlag for kommissionsarbejdet”.

Så nej – medlemmerne af Forfatningskommissionen skal naturligvis ikke have vederlag.

Embedsbolig eller ej
Et andet spørgsmål der i øjeblikket bliver diskuteret er, hvorvidt formanden for Forfatningskommissionen skal have en embedsbolig eller ej. Her vi altså nødt til at nuancere debatten en smule. En embedsbolig kan have mange størrelser og med varierende grad af luksus.

For Demokraterne er det vigtigt, at fokus bliver rettet mod den økonomiske side af sagen. Det er dyrt at bo på hotel i Nuuk, og der kan derfor være fornuftige økonomiske grunde til at investere i en lille lejlighed til formanden forudsat, at udgifterne hertil bliver mindre end til hotelovernatningerne. Men - og det er et vigtigt men - en eventuel embedsbolig må maksimalt bestå af to værelser. Og der bliver ikke noget med, at Forfatningskommissionen skal betale for familieflytning eller flytning af bohave. Embedsboligen skal ses som et billigere og bedre alternativ til et hotelværelse. Hverken mere eller mindre.

Demokraterne finder det i øvrigt ærgerligt, at debatten om vederlag og embedsbolig overskygger debatten om kommissionens arbejde. Ansvaret herfor ligger hos Naalakkersuisut, der burde respektere det kommissorium, som man selv har skrevet.


Mvh.
Nivi Olsen
Demokraatit

Number of views (140)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.