Nyheder

Justus Hansen: Demokratiet gælder for alle

Justus Hansen: Demokratiet gælder for alle

Author: Demokraatit/19. september 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Demokrati er dyrebart, og vi skal værne om det. Derfor er det vigtigt, at vi siger fra, når der er kræfter i samfundet, der forsøger at ødelægge demokratiet. Demokraterne tager derfor kraftigt afstand fra Siumutteren Kaaleeraq Møller Andersens forslag om at tage stemmeretten fra nogle af vort lands borgere. Siumuts ledelse opfordres til hurtigt og klart at sætte deres unge medlem på plads.

I mange lande i verden er der ikke demokrati. Befolkningerne i disse lande drømmer om at få samme rettigheder som vi har her i Grønland. Det vil sige ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, organisationsfrihed og ikke mindst fri og lige stemmeret. Mange af disse mennesker er klar til at gå i døden for at få de samme rettigheder som os.

Derfor er det ganske forfærdeligt, at Siumutteren Kaaleeraq Møller Andersen nu offentligt kommer med forslag om, at vi skal undergrave demokratiet. Kaaleeraq Møller Andersen vil tage stemmeretten fra folk, der har begået en forbrydelse. Hvad bliver det næste? Må disse mennesker heller ikke ytre sig? Må de ikke være medlem af en fagforening? Må de ikke deltage i demonstrationer? Hvor mange demokratiske rettigheder skal der fjernes før Kaaleeraq Møller Andersen er tilfreds?

Demokraterne har altid været stolte over, at vi her i landet er grundlæggende enige om, at demokrati er den bedste styreform. Mellem partierne kan vi være rygende uenige om mangt og meget, men vi er fuldstændig enige om, at demokrati og demokratiske rettigheder er til vores fælles bedste.

På den baggrund er det farligt, når en kandidat for et parti kommer med holdninger, der har til formål at undergrave de demokratiske rettigheder for en gruppe af borgere. Kaaleeraq Møller Andersen bør undskylde sine udemokratiske holdninger, og hans parti, der i parentes bemærket er landets største, bør klart og tydeligt understrege, at den slags holdninger ikke hører hjemme i et demokratisk samfund.

Mvh.
Justus Hansen
Demokraatit

Number of views (530)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.