Nyheder

Dyr skal behandles med kærlighed og respekt

Dyr skal behandles med kærlighed og respekt

Author: Demokraatit/28. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Det er et stort ansvar at have et dyr. Det ansvar vil jeg opfordre alle borgere til at leve op til – både for dyrenes og for menneskernes skyld. Jeg vil arbejde for, at kommunens afsætter penge til at ansætte en person, der skal have det overordnede ansvar for at skride ind over for borgere, der vanrøgter deres dyr.

Jeg syntes at dyr er en gave. Jeg har selv en hund Nanu, som er et kærligt eje. Da min kæreste og jeg besluttede os for at købe Nanu, tænkte vi godt og grundigt over, hvad ”jobbet” indebærer. Man skal op 4-5 gange hver nat, mens han er hvalp. Man skal hjem flere gange om dagen i arbejdstiden og se til ham. Man skal lære ham at være alene hjemme. Han skal underholdes, han skal ud på nogle ture, hans hundelorte skal samles op, han skal opdrages. Kort sagt; ansvaret for Nanus velvære ligger hos min kæreste og jeg. Det er os, der har valgt ham – det er IKKE ham der har valgt os.

Jeg tror og synes, at alt for mange får hunde, katte eller andre dyr, fordi dyrene er nuttede – det er som om, at for mange ikke tænker på det ansvar, der følger med. Derfor ender det ofte med, at dyrene kommer på dyreinternatet, at de sælges på Facebook eller allerværst bare bliver efterladt på gaden.

Det skærer mig i hjertet. Nogle undskyldninger lyder på, at man har allergi, at man ikke må have hund der hvor man bor eller at man ikke har råd til en hund. Jeg er godt klar over, at det kan ske nogle gange, men der er sørme ofte. Og det er blandt andet den slags ting man bør undersøge FØR man anskaffer sig et dyr.

Demokraterne mener, at vi skal have en klar politik på området, der er i overensstemmelse med de standarder, vi oplever i lande, som vi normalt sammenligner os med. Det er klart, at det overordnede ansvar altid ligger hos ejeren af et dyr, men vi er nødt til at indføre nogle klare retningslinjer med dertil hørende konsekvenser for omsorgssvigt af dyr.

Demokraterne vil på den baggrund arbejde for, at der bliver afsat midler til at ansætte en myndighedsperson i kommunalt regi, der skal have det overordnede ansvar for at hjælpe omsorgssvigtede dyr om man så må sige. Personen skal blandt andet kunne tage kontakt til borgere, der vanrøgter deres dyr og i den forbindelse samarbejde med politiet i de tilfælde, hvor det er nødvendigt.

Jeg er glad og stolt over, at der er mange ansvarsbevidste dyreejere i vores kommune. I gør en god gerning for dyret og det gør mig varm i hjertet, når jeg ser et dyr, der bliver behandlet ordentligt.

Men jeg synes, at vi skylder de omsorgssvigtede dyr at gøre en indsats, så de også kan få et godt dyreliv.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq

Number of views (954)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.