Nyheder

Tina Naamansen: Borgeren skal tilbage i fokus

Tina Naamansen: Borgeren skal tilbage i fokus

Author: Demokraatit/20. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Selvstyret og kommunerne skal blive bedre til at samarbejde, så vi undgår dobbeltadministration og parallelsystemer. På den måde får den enkelte borger mere ud af sine skattekroner.


Nogen gange er det som om, at vores offentlige system har overtaget styringen fra os mennesker. Systemet og dets opretholdelse kommer før borgernes behov. Det holder overhovedet ikke. Jeg vil have borgeren og borgerens behov tilbage i fokus.

Det siger Tina Naamansen, der stiller op til kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq for Demokraterne.

Hun peger på, at der er flere områder, hvor Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq med et bedre samarbejde kunne sikre en bedre service for borgerne og samtidig spare penge. Derfor forlanger hun, at det fremadrettet bliver sådan, at borgerne kommer før systemerne. Det er således et politisk krav fra Tina Naamansen, at Selvstyret og kommunen bliver bedre til at bruge ressourcerne og stopper de dyre parallelsystemer.

Der er en gratis lægetelefon i Nuuk, der er etableret af Selvstyret, men som ikke tager hensyn til borgerens hverdag, så mange borgere må hænge i telefonen i flere timer og det tager fokus fra andet. ’Ring mig op’ funktionen er opfundet og den skal tages i brug for borgerens skyld.

Endvidere er der fem telefonnumre til selvmordstruede borgere. Det er godt, men de har alle åbent i samme korte tidsrum – nogle af numrene tilhører Selvstyret og andre kommunen. Når selvmord er så stort et samfundsproblem, burde borgeren kunne henvende sig på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Et bedre samarbejde herom kunne sikre dette uden, at det bliver dyrere.

Den takstmæssige hjælp i Grønland består af et meget lille et beløb og borgere kan parkeres der - nogle gange i årevis - indtil deres sag er behandlet. Borgere, der fx ansøger om førtidspension skal leve for få hundrede kroner hver 14. dag, mens borgerne ofte oplever manglende fremgang i sagerne, fordi kommunikationen mellem kommunen og Selvstyret (Sundhedsvæsenet) går i stå. Alle bruger unødige ressourcer og det er ikke værdigt for borgerne. Igen; borgeren skal tilbage i fokus

Vi kan ikke være det bekendt overfor vore borgere, og dobbelt-administration koster samfundet alt for mange penge, og trækker alligevel på de samme ressourcer. Vi skal have lavet om på dette, så vi får mest muligt for pengene.

Mvh. Tina Naamansen.

Number of views (1141)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.