Nyheder

Kommunens børn skal have endnu bedre forhold

Kommunens børn skal have endnu bedre forhold

Author: Demokraatit/14. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Børn skal have ordentlige pasningsmuligheder, mens deres forældre er på arbejde. Det er derfor nødvendigt, at vi konstant er opmærksomme på de forhold, vi som kommune tilbyder vores børn. Skal vi bygge nye institutioner? Er det nødvendigt at renovere? Er det en ny legeplads, der er brug for? Hvordan ser det ud med efteruddannelse af pædagogerne? Vores børn og deres daglige rammer skal have konstant opmærksomhed, så vi hele tiden sikrer de bedst mulige forhold.

Daginstitutionerne i Kommuneqarfik Sermersooq skal være et godt og rart sted, hvor børnene er glade for at komme og hvor forældrene er trygge ved at aflevere dem. Det er i daginstitutionerne, at børnene tager de første spæde skridt på en livslang rejse blandt andre mennesker.

Vi skal derfor tilbyde dem de bedst mulige forhold, og vi skal have konstant opmærksomhed på at optimere og forbedre forholdene, når det er nødvendigt.

Gode fysiske rammer
Demokraterne er stolte over, at den nuværende koalition i Kommuneqarfik Sermersooq mellem IA og Demokraterne har taget store skridt hen imod bedre daginstitutioner, og vi er klar til at fortsætte dette gode arbejde de kommende fire år. Vi skal hele tiden arbejde for, at der er daginstitutioner nok til en kommune i vækst. Hvis det betyder, at vi skal bygge ny, så gør vi det. Men vi skal også have fokus på, at rammerne i de eksisterende institutioner er så gode som muligt. Vi skal sørge for, at der er plads til bevægelse og leg. Vi skal sikre et ordentligt indeklima, Vi skal have sikre og udfordrende legepladser. Og der skal være gode muligheder for lærerige, indendørs aktiviteter, der udvikler børnene på et alderssvarende niveau.

Omsorgsfuldt og veluddannet personale
Gode fysiske rammer er dog langt fra nok til at skabe en god hverdag for børnene i daginstitutionerne. Mindst lige så vigtigt er det, at de bliver passet og udviklet af kærlige, omsorgsfulde og veluddannede voksne.

Allerede i dag er jeg taknemmelig for, at vi i kommunen har et engageret og kærligt personale i daginstitutionerne. Men også her er der plads til forbedring. Demokraterne vil have endnu mere fokus på vigtigheden af, at det er et veluddannet pædagogisk personale, der står for den primære pasning og udvikling af vores børn i daginstitutionerne. Dette er vigtigt, da uddannede pædagoger alt andet lige har de bedste forudsætninger for at kunne udvikle det enkelte barn på et individuelt niveau, og i den lidt mere negative ende af skalaen har de rette forudsætninger til at spotte børn, der bliver omsorgssvigtet og/eller misbrugt.

Gode og ordentlig daginstitutioner er et af de enkeltstående forhold, der kan være med til at trække nye borgere til kommunen. Det er vigtigt for forældre at være trygge ved det sted, hvor de afleverer deres børn om morgenen. En målrettet og konsekvent indsats for konstant at skabe bedre forhold i daginstitutionerne, vil således være et vægtigt argument i bestræbelserne på, at Kommuneqarfik Sermersooq skal vokse og vækste.Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til Kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq for Demokraterne

Number of views (1446)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.