Nyheder

Randi: Vi skal bakke op om ambitiøse strategier i kommunerne

Randi: Vi skal bakke op om ambitiøse strategier i kommunerne

Author: Demokraatit/10. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Debatten om det ambitiøse projekt Siorarsiorfik i Kommuneqarfik Sermersooq har indtil videre mest betydet, at der er opstået intern uenighed i Siumut. Herudover har det ført til småskænderier mellem IA og Siumut. Ingen ved til gengæld, hvordan IA på landsplan forholder sig til projektet, da IA’s ledelse har været påfaldende tavse. Demokraternes holdning er helt klar; vi bakker op om det arbejde som vores kommunalbestyrelsesmedlemmer i Kommuneqarfik Sermersooq har lavet.

På mig virker den relativt store skepsis over for Siorarsiorfik en smule uambitiøst. Jeg skal minde om, at der indtil videre udelukkende er tale om en strategi. En strategi, der i mine øjne viser, at man har store ambitioner i Kommuneqarfik Sermersooq, og det kan jeg kun være tilhænger af. Jeg vil endda gå så vidt som til at opfordre alle andre kommuner til at lave lignende ambitiøse strategier for deres kommuner.

Om Siorarsiorfik så er et realistisk og opnåeligt projekt må tiden vise. Demokraterne går positivt ind i de nærmere undersøgelser af blandt andet finansieringsformer. Vi håber og tror, at projektet bliver til noget, da det er tydeligt for enhver, at Nuuk er en by i vækst, og at der på den baggrund er brug for blandt andet flere boliger.

En ting er dog helt sikkert; hvis vi fortsætter med at skændes, så risikerer vi at skræmme potentielle investorer væk, og det vil være rigtigt fjollet. I stedet bør vi fra landspolitisk plan bakke op om ambitiøse projekter i kommunerne, så eventuelle interesserede investorer kan se, at en investering vil være relativt sikker.

Indtil videre har Formanden for Naalakkersuisut været en skarp kritiker af projektet, mens formanden for det andet store koalitionsparti har været fuldkommen tavs. Det er simpelthen for uambitiøst.

Lad os dog i fællesskab bakke op om hovedstadsstrategien, så vi udadtil kan vise ambitioner og sammenhold. En opbakning til strategien betyder jo ikke, at vi på forhånd udskriver en blankocheck til Siorarsiorfik. Det betyder til gengæld, at vi sender et signal om, at vi er et ambitiøst land, der tænker langsigtet og fremadrettet.

Siger jeg hermed, at vi siger ja til at Siorarsiorfik skal finansieres via et OPP-samarbejde? Giver jeg en garanti for at strategien bliver en realitet? Svaret til begge spørgsmål er nej. Ingen garantier herfra.

Men jeg bakker op om tankerne og idéerne og opfordrer til, at man arbejder videre med tingene. Når det hele så bliver mere konkret, kan vi tage endelig stilling til om tingene er realistiske eller ej. Men på det nærmeste at dræbe ambitiøse strategier på forhånd, bryder jeg mig ikke om.

Jeg glæder mig til at følge det videre arbejde i Kommuneqarfik Sermersooq, og håber at de øvrige kommuner vil lade sig inspirere og fremkomme med egne strategier.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Formand for Demokraterne

Number of views (1094)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.