Nyheder

Det dobbelte omsorgssvigt af børn skal stoppes nu

Det dobbelte omsorgssvigt af børn skal stoppes nu

Author: Demokraatit/10. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating
I nogle kommuner er der flere hundrede sager om omsorgssvigt af børn, der venter på at blive behandlet. Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Ikke nok med, at børnene bliver omsorgssvigtet af deres forældre – de bliver også omsorgssvigtet af systemet. Dette dobbelte omsorgssvigt skal stoppe med det samme.

Børnene er vores fremtid, og vi skal tage os ordentligt af dem. Det er i første omgang et forældreansvar, men det sker jo desværre, at forældrene svigter. Her er det vigtigt, at samfundet tager over, og sikrer det enkelte barn den bedst mulige hjælp og støtte. Desværre sker det alt for ofte, at samfundet også svigter. Det kan vi ikke være bekendt.

Vi skal være meget bedre til at opdage og håndtere sager om omsorgssvigtede børn. Problemerne løses sig sjældent af sig selv. Og her har vi alle et ansvar. Vi skal som samfund stå sammen, hvis vi kan se, at barn bliver omsorgssvigtet af sin familie eller måske af andre i lokalsamfundet. Vi skal alle være meget bedre til at reagere, når vi har mistanke om omsorgssvigt.  Hvis vi kender til et omsorgssvigtet barn eller et barn der bliver misbrugt, så skal vi reagere og melde det. Det er ikke almindeligt, at børn bliver omsorgssvigtet eller misbrugt seksuelt, og dette skal børn også lære. Her har forældre, daginstitutioner, skoler og kommunen et stort ansvar i forhold til at oplyse børnene, hvad der er normalt og unormalt.

Vi er derfor nødt til at gøre en endnu større indsats end i dag for at opdage og dermed forebygge potentielle omsorgssvigt. Vi skal have ressourcepersoner i vuggestuer, børnehaver og folkeskoler, der bliver efteruddannet i et kunne spotte børn med problemer, så vi kan komme i gang med at gøre en indsats for det enkelte barn. Og så skal der afsættes flere ressourcer til hurtig sagsbehandling i kommunen, så der hurtigt bliver taget hånd om situationen for det enkelte barn.

Hvis vi ikke gør noget, så kommer det dobbelte omsorgssvigt bare til at fortsætte. Og det vil vi fra Demokraterne ikke acceptere. Igen; det er forældrene, der har ansvaret for, at deres børn har en tryg og kærlig barndom, men det er samfundet/kommunen, der overtager dette ansvar, hvis forældrene svigter. Dette ansvar skal tages mere alvorligt end det bliver i dag.

Vi kan ikke bare lade som ingenting – vi er nødt til at handle.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til Kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq for Demokraterne

Number of views (1283)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.