Nyheder

Tina Naamansen: Gode afgangsprøver for folkeskolen skal belønnes

Tina Naamansen: Gode afgangsprøver for folkeskolen skal belønnes

Author: Demokraatit/2. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Der er alt for få børn, der i dag består folkeskolens afgangsprøve. Det er et stort samfundsproblem. Tina Naamansen, der er kandidat for Demokraterne i Kommuneqarfik Sermersooq foreslår derfor, at kommunerne fremadrettet – via det kommunale bloktilskud - skal have penge pr. elev, der består folkeskolens afgangseksamen. Det vil give kommunerne et incitament til for alvor at prioritere indsatsen i folkeskolen.

”Jeg vil kæmpe for, at kommunerne, via det kommunale bloktilskud, får penge for de antal elever de får gennem folkeskolen. Et beløb pr. elev med adgangsgivende resultater.  Det skal give kommunerne et incitament til straks at træde i karakter og yde en bedre indsats for eleverne. Det er i mine øjne den eneste udvej til at motivere kommunerne til at monitorere og tage ansvar for folkeskoleområdet, så folkeskolen kan udvikles til det bedre. ”

I 2015 var der 70,8 % der ikke fik adgangsgivende resultater – de fik karakterer under E i et eller flere fag. Det er ikke kun eleverne der taber ved dette, det er os alle – både det enkelte individ og samfundet som helhed.

Det er ikke svært at forestille sig, at de elever der ikke får adgangsgivende resultater fra folkeskolen kommer til at koste samfundet dyrt i sidste ende. De ender måske i Majoriaq, socialhjælpen eller øvrige beskæftigelsestilbud, hvilket er dyrt for både kommunen og Selvstyret. Derudover oplever samfundet reducerede indtægter fra EU-partnerskabsaftalen, da indtægten herfra afhænger af resultaterne fra folkeskolen. Og så er det altså også værd at huske på, at manglende gode resultater for afgangsprøven fra folkeskolen betyder, at uddannelses- og erhvervsmulighederne for den enkelte bliver kraftigt beskåret, hvilket kan betyde en potentielt lavere livskvalitet.

Tina Naamansen mener altså på den baggrund, at der skal opbygges en økonomisk incitamentsstruktur for at sikre, at kommunerne opfylder deres pligt og får eleverne igennem en afgangsprøve, der skal sikre at de kan komme videre i uddannelsessystemet. 

 

 

Mvh. Tina Naamansen
Kandidat for Demokraterne til kommunalvalg i Kommuneqarfik Sermersooq.

Number of views (1204)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.