Nyheder

Lad os nu komme i gang!

Lad os nu komme i gang!

Author: Demokraatit/23. februar 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Det er er dybt bekymrende, at Naalakkersuisut tilsyneladende ikke har planer om at sætte fart på de nødvendige reformer, der både skal fremtidssikre vores velfærdssamfund og som skal være med til at bane vejen for en økonomi, der er i stand til at bære en politisk selvstændighed. Det er simpelthen for slapt og uambitiøst. Lad os dog komme i gang.

Demokraterne er oprigtigt interesserede i at samarbejde med Naalakkersuisut om at gennemføre reformer af vort velfærdssamfund. Reformer, som både Økonomisk Råd og den hjemlige finansielle sektor i flere omgange har fastslået er nødvendige. Og som ligeledes går for langsomt i henhold til de samme kilder.

For at få et overblik over Naalakkersuisuts planer på reformområdet, valgte jeg derfor at stille et officielt spørgsmål herom til Naalakkersuisut. Svaret gjorde mig ikke klogere – nærmere lidt nedtrykt.

I svarene på mine spørgsmål nævner Naalakkersuisut ikke et eneste initiativ til en reform. Jeg gentager; ikke et eneste initiativ til en reform. Naalakkersuisut påpeger dog samtidig, at man ikke mener, at et spørgsmål fra et Inatsisartutmedlem er det rette sted at redegøre for Naalakkersuisuts kommende reforminitiativer. Helt ærligt; hvad i alverden er det for en omgang sludder, vrøvl og udenomssnak? Fortæl dog befolkningen, hvad der er i vente. Fortæl dog, hvad I har af planer.

Demokraterne frygter virkelig, at den virkelige årsag til, at Naalakkersuisut undlader at nævne reforminitiativer i sit svar til mig, er, at man ganske enkelt ikke aner sine levende råd. Det virker som om, at man internt i Naalakkersuisut er komplet uenige om, hvad man skal gøre. Men ved I hvad; den tøven og slaphed kommer til at koste os alle dyrt. Virkeligheden går ikke væk bare fordi man gemmer sig. Resultatet kan desværre meget vel blive, at reformerne kommer til at ramme os alle endnu hårdere, når de først kommer.

Lad os nu komme i gang. Lad os effektivisere hele den offentlige sektor, så den bliver markant mindre. Lad os sænke selskabsskatten, så vore hjemmehørende virksomheder får bedre muligheder for at skabe arbejdspladser. Lad os gøre det mere økonomisk attraktivt at arbejde. Lad os tage et grundigt kig på samtlige sociale ydelser med henblik på at skabe besparelser på dette område. Lad os investere i længere landingsbaner i Ilulissat og Nuuk, og nye lufthavne i Tasiilaq og Qaqortoq, så vores infrastruktur kommer til at hænge bedre sammen.

Lad os dog gøre noget i stedet for bare at læne os tilbage og håbe på, at virkeligheden forsvinder, hvis vi bare låser vores dør. Lad os nu komme i gang med at skabe et samfund, der sikrer at vores børn og børnebørn får de samme muligheder, som vi selv har haft. Lad os nu komme i gang med at skabe et samfund, der har en realistisk mulighed for at opnå politisk selvstændighed, så denne vision bliver til andet end tomme ord, forfatningskommission og hule løfter.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Formand for Demokraterne

Number of views (1538)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.